Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ

14 Σεπτεμβρίου 2015

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ


Δημοσίευση: 14/09/2015 - 12:15 Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2015 - 12:15

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ

Από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης στο Μega.


Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ

Σε δηλώσεις του στο Mega αποκάλυψε ότι από τα 24.710 εμβάσματα προς το εξωτερικό για την περιόδο 2009-2010-2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, για να προσθέσει ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και πως «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».


Πλέον, όπως είπε, στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και στην οικονομική αστυνομία, έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι υπάρχουν σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι κάτι που εξετάζεται.

«Το θέμα των capital controls είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού, αλλά είναι μία από τις ιδέες που σκεφτόμαστε. Πρέπει, άμεσα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θα επιστρέψουν χρήματα, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό, στις τράπεζες να μην υπάγονται αυτά τα χρήματα στη διαδικασία των capital controls», σημείωσε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ