Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί WSJ: Το ΔΝΤ προετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία

22 Σεπτεμβρίου 2015

WSJ: Το ΔΝΤ προετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία

τραπεζες                                                         

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ελλαδα,  trapezesΕυρωζώνηΔΝΤ
:37 Τελευταία ενημέρωση: :55

WSJ: Το ΔΝΤ προετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία

Προετοιμασία του ΔΝΤ σε συνεργασία με ρυθμιστικές Αρχές στην νοτιοανατολική Ευρώπη αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.


WSJ: Το ΔΝΤ προετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΔΝΤ Γιοργκ Ντεκρεσίν, ο οποίος σημειώνει πως το Ταμείο είναι σε διάλογο με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Αλβανία και Σερβία, χώρες στις οποίες υπάρχει η παρουσία των ελληνικών τραπεζών.


Τονίζει μάλιστα ότι το ΔΝΤ δίνει συμβουλές και δέχεται απόψεις για το τι μέτρα θα λάβουν οι παραπάνω χώρες σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και τα σχέδια προστασίας που έχουν πάρει προκειμένου να μην μπουν σε περιπέτειες.

Ο Ντεκρεσίν εκφράζει την άποψή του ότι όποιος βρίσκεται στον χώρο της πολιτικής και δεν ανησυχεί, σκέφτεται ανόητα. Η WSJ σημειώνει ότι το ΔΝΤ ζήτησε από τις παραπάνω χώρες να διασφαλίσουν πως οι θυγατρικές των τραπεζών της Ελλάδας έχουν διαθέσιμα όσα assets χρειάζονται προκειμένου να προβούν σε ανταλλαγή για να χρηματοδοτηθούν εκτάκτως από τις κεντρικές τράπεζες τους εφόσον υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησή τους από τα κεντρικά των ελληνικών τραπεζών.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ