Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση ελλείψει ισοδυνάμων

20 Οκτωβρίου 2015

ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση ελλείψει ισοδυνάμων

 ΦΠΑ                                ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση ελλείψει ισοδυνάμων


ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση ελλείψει ισοδυνάμων

Σενάριο για ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση ελλείψει ισοδυνάμων

Στο 23% τα ιδιωτικά σχολεία, στο 13% τα φροντιστήρια, μηδενικό ΦΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς εξετάζει η κυβέρνηση - Ρήγας (γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ): Το 23% δεν θα έχει οικονομικό αποτέλεσμα


ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση ελλείψει ισοδυνάμων

Πονοκέφαλος εξακολουθεί να αποτελεί για την κυβέρνηση το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στο οριστικό «πάγωμα» του μέτρου.


Με τον χρόνο να μετράει ανάποδα για την Παρασκευή οπότε λήγει η τελευταία, μέχρι στιγμής, αναβολή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη ισχύς του μέτρου, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, εξετάζει το σενάριο επιβολής ενός ΦΠΑ τριών ταχυτήτων.


  1. Στην πρώτη και «υψηλότερη» ταχύτητα του 23% εξετάζεται να βρεθούν τα ιδιωτικά σχολεία «με το σκεπτικό ότι η εγγραφή μαθητών σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελεί επιλογή των γονέων και όχι υποχρέωση».
  2. Στη δεύτερη ταχύτητα, του 13%, εξετάζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ενταχθούν τα φροντιστήρια (υποστηρικτικά και ξένων γλωσσών).
  3. Μηδενικό ΦΠΑ τέλος προσανατολίζεται να επιβληθεί σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με το σκεπτικό ότι το πρόβλημα αφορά χιλιάδες οικογένειας ειδικά φέτος που δεκάδες χιλιάδες παιδιά έχουν μείνει εκτός των δημόσιων παιδικών σταθμών.


Σε σημερινές δηλώσεις του πάντως ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε λάθος το μέτρο του 23% στην εκπαίδευση καθώς, όπως είπε μιλώντας στο MEGA, αφενός θα αποκλείσει πολλά παιδιά από τη δυνατότητα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση και αφετέρου δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα αφού ««θα υπάρχουν απώλειες εργαζομένων και θα αρχίσει το "μαύρο" χρήμα».

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ