Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΙΚΑ: Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

8 Οκτωβρίου 2015

ΙΚΑ: Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

ΙΚΑ: Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις
ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών                           

ΙΚΑ: Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις
ρυθμιση, 100, δοσεις, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ΙΚΑ, επιτοκιο, εφορίες,

Έως 344 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση από Νοέμβριο στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τις αλλαγές επί τα χείρω στη ρύθμιση των 100 δόσεων για 1,1 εκατ. οφειλέτες με κύρια χαρακτηριστικά τη μείωση του αριθμού των δόσεων και την αύξηση των ποσών μέσω της αύξησης του ύψους του επιτοκίου.

ΙΚΑ: Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Η πρώτη εγκύκλιος για την αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% εκδόθηκε ήδη από το ΙΚΑ - Αναμένεται η απόφαση για το «ελευθέρας» στη μείωση και του αριθμού των δόσεων

Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία

Από την άνοδο στο 5,05% του επιτοκίου για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία η επιβάρυνση μπορεί να φτάσει συνολικά έως και τα 344 ευρώ το χρόνο.

Αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία 

Η πρώτη εγκύκλιος, που θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα ταμεία, εκδόθηκε ήδη από το ΙΚΑ και οι επιπτώσεις της θα φανούν στη δόση που θα πρέπει να καταβάλουν οι οφειλέτες με καταληκτική ημερομηνία ως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι περισσότεροι που είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με έως και 28,73 ευρώ το μήνα εφόσον ρυθμίζουν χρέη ως 50.000 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου. Όσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ.

Ειδικά οι οφειλέτες της τελευταίας κατηγορίας για να γλιτώσουν την επιβάρυνση με επιτόκιο 5,05% θα πρέπει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Η απόφαση που θα δίνει το ελεύθερο στους διευθυντές των εφοριών να κόβουν τον αριθμό των δόσεων από τις 100 στις 72 ή στις 50 - και άρα έως και να τριπλασιάζουν τα ποσά - αναμένεται τις επόμενες ημέρες. 
Πριν από τη μείωση του αριθμού, πάντως, θα εξετάζονται το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών και, αν οι διευθυντές κρίνουν ότι ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει περισσότερα, τότε θα προχωρούν στη μείωση του αριθμού των δόσεων που ο ίδιος επέλεξε αρχικά.
http://www.protothema.gr/

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ  «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ