Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: τα τέλη κυκλοφορίας

29 Οκτωβρίου 2015

Ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: τα τέλη κυκλοφορίας

 ΦΠΑ                                Ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: τα τέλη κυκλοφορίας


Ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: τα τέλη κυκλοφορίας
Ισοδύναμα στα τέλη κυκλοφορίας για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση αναζητά η κυβέρνηση

Ισοδύναμα στα τέλη κυκλοφορίας για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση αναζητά η κυβέρνηση

Τη λύση που θα δώσει τέλος στο ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητούν στην κυβέρνηση, εν μέσω σφοδρών πιέσεων από την πλευρά των δανειστών για υλοποίηση των δεσμεύσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.


Ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση: τα τέλη κυκλοφορίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν πλέον δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς το θέμα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δύο μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης και το γεγονός ότι «σέρνεται» ουσιαστικά εδώ και έναν μήνα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, έχει προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

Η αντιστροφή κλίματος στο κυβερνητικό επιτελείο έρχεται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, καθώς δεν θίγονται μόνο τα υψηλά βαλάντια αλλά και οι μικρομεσαίοι, τους φόβους για περαιτέρω επιβάρυνση της ήδη δυσλειτουργικής δημόσιας Παιδείας, καθώς πολλές οικογένειες αναμένεται σε τυχόν υιοθέτηση του μέτρου να στείλουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία των χιλίων ελλείψεων, όσο κυρίως και μετά την ανοιχτή απόρριψη του σεναρίου κλιμακωτού ΦΠΑ που προωθούσε η κυβέρνηση από το κουαρτέτο των δανειστών και την Κομισιόν, που διεμήνυσαν πως ή θα επιβληθεί συνολικά ο αυξημένος ΦΠΑ 23% ή δεν θα επιβληθεί καθόλου.

«Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, από την Πάτρα.

Μία από τις βασικές σκέψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η επιβολή τελών κυκλοφορίας στα οχήματα τα οποία μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν λόγω αντιρυπαντικής τεχνολογίας, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ποσό που συγκεντρώνεται στον κρατικό κορβανά από ένα τέτοιο μέτρο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων. Επιπλέον, τυχόν «κενά» αναμένεται να καλυφθούν από πρόσθετα τέλη σε αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού.

Πέραν αυτού, στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν λύσεις και μέσα από τις φοροαπαλλαγές για τα υψηλότερα εισοδήματα, ώστε να μην συμπιεστούν και πάλι τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Οι όποιες αποφάσεις πάντως από την πλευρά της κυβέρνησης θα πρέπει να ληφθούν σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, καθώς ήδη το βράδυ της Τετάρτης συνεδριάζει το Euro Working Group, με τη δόση των 2 δισ. ευρώ να είναι κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ παράλληλα στο κυβερνητικό επιτελείο τρέχουν για το νομοσχέδιο που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο έρχεται σήμερα με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Πηγή: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ