Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ

23 Οκτωβρίου 2015

Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ

                              ΓΓΔΕ    Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ

Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ
Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ
Στην επόμενη μέρα, μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, προχωρεί η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες κινήθηκε με ταχύτητα για να καταλήξει εγκαίρως και χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη «διάδοχη κατάσταση» στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Ο Φραγκίσκος που ετοιμάζεται να διαδεχθεί τη Σαββαΐδου

Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ


Ο Φρ. Κουτεντάκης είναι ο επικρατέστερος διάδοχος της Κ. Σαββαΐδου στη ΓΓΔΕ. Είχε ενεργό εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ενώ ήταν ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Euroworking Group
Ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, από τη νέα γενιά της επιστημονικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργικού συμβούλου και εν συνεχεία προτάθηκε για γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, είναι -λένε οι ίδιες πληροφορίες- ο επικρατέστερος διάδοχος της κυρίας Σαββαΐδου.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι έχει περιθώριο δύο μηνών για την έγκριση της «υποψηφιότητας» του κ. Κουτεντάκη και ότι μέχρι την τελική πράξη τα ηνία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα έχει ο γενικός διευθυντής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης είχε ενεργό εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τόσο στο Brussels Group όσο και επί ελληνικού εδάφους, ενώ ήταν ουκ ολίγες φορές από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο EuroWorking Group. Είχε δε τους τελευταίους μήνες πολύ στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ενώ θεωρείται ότι σημαντικό ρόλο για την αξιοποίησή του τους τελευταίους κρίσιμους μήνες έπαιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Φραγκίσκος που ετοιμάζεται να διαδεχθεί τη Σαββαΐδου 

Οι σπουδές
Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Ελαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

«Οποιος αισθάνεται την ανάγκη να στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πληρώσει τους φόρους του. Και αν ανήκει στους τυχερούς που έχουν ακόμα λεφτά στην τράπεζα, να τα αφήσει εκεί», τόνιζε με άρθρο του στην «Αυγή» τον περασμένο Μάρτη ο εν δυνάμει γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων τους προσεχείς «καυτούς» μήνες.

Χθες, πάντως, δημιουργήθηκε πολεμικό κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της κυρίας Σαββαΐδου, καθώς η απερχόμενη γενική γραμματέας απάντησε με πολιτικές «ρουκέτες» εναντίον του Υπουργικού Συμβουλίου που αποφάσισε την αποπομπή της - μάλιστα στόχευσε ευθέως στην κυβερνητική εκπρόσωπο που ανακοίνωσε την υπουργική απόφαση. «Μόλις ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για την παύση από τα καθήκοντά της της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Σαββαΐδου.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά σε δημόσιο λειτουργό να λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Επίσης, να ευνοεί συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν», δήλωσε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία όταν ερωτήθηκε αν η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση, απάντησε με τον πλέον σαφή τρόπο: «Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ομοφώνως, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή».

«Είναι εξοργιστικό να κατηγορούμαι ότι με την απόφασή μου ''ευνόησα συγκεκριμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής''. Σημειωτέον ότι οι ''διαπλεκόμενες'' κατά την κυβέρνηση επιχειρήσεις, δηλαδή οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες βαρύνονται με τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, αποτελούν τον κορμό της πραγματικής οικονομίας, απασχολούν χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας και από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες για την επιβίωσή τους», υποστήριξε με ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σαββαΐδου και έστρεψε τα βέλη της στην κυρία Γεροβασίλη:

Βολές
«Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί δήθεν πρόθεσής μου να ευνοήσω συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνδεόμενες με τη διαπλοκή προκαταλαμβάνει την απόφαση της Δικαιοσύνης και είναι πρωτοφανής και ευθεία παρέμβαση τόσο στην ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ όσο και κυρίως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Σημειωτέον ότι η σπουδή της κυβέρνησης είναι τέτοια, που η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται ΠΡΙΝ ακόμα οριστικοποιηθεί η παραπομπή μου στο ακροατήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος». Στη συνέχεια η κυρία Σαββαΐδου, αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας και τους στενούς της συνεργάτες, επέμεινε στους πολεμικούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας:

«Προφανώς η κυβέρνηση έλαβε την απόφασή της για τη θέση μου σε δυνητική αργία θεωρώντας δεδομένη την απόρριψη της προσφυγής μου από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, που θα την κρίνει.

Ως πολίτης ευνομούμενης χώρας, προφανώς και θα κάνω χρήση όλων των νόμιμων μέσων για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου. ''Στη χώρα αυτή υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν'', όπως άλλωστε δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι οποίοι ισχύουν για όλους τους πολίτες της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ