Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τέλος Οκτωβρίου κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

5 Οκτωβρίου 2015

Τέλος Οκτωβρίου κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Τράπεζες                       

:12 Τελευταία ενημέρωση: :12

Τέλος Οκτωβρίου κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια
Γ. Σταθάκης: «Τέλος του μήνα κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»

Στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης σε συνομιλία που είχε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους.

Γ. Σταθάκης: «Τέλος του μήνα κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια»


Τέλος Οκτωβρίου κατατίθεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων. «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων» είπε ο υπουργός.


Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ


Κονδύλια ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν επιπλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς αναλαμβάνει η ΕΕ την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η κ. Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια. Η κ. Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες.

Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Ευρωπαϊκό http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ