Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τι λένε οι γιατροί για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

2 Οκτωβρίου 2015

Τι λένε οι γιατροί για το μέτρο των πιστωτικών καρτών


Τι λένε οι γιατροί για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

Τι απαντά  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος  για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

Εμπορεύσιμο είδος μοιάζει η ιατρική πράξη, σε περίπτωση που τοποθετηθούν τερματικά πιστωτικών καρτών στα ιατρεία, εκτιμούν οι πρόεδροι των μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Επιφυλάξεις από τους γιατρούς για τις πιστωτικές κάρτες


Τι λένε οι γιατροί για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

Επιφυλάξεις από τους γιατρούς για τις πιστωτικές κάρτες

Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν οι γιατροί την κυβερνητική εξαγγελία, σύμφωνα με την οποία το ιατρικό αφορολόγητο κάθε πολίτη θα “χτίζεται” με τη χρήση πλαστικού χρήματος.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι “...δεν έχει νόημα να προσθέτουμε φόρους, αλλά πρέπει να προσθέτουμε έσοδα στο δημόσιο".

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να γίνονται ψηφιακές συναλλαγές, δηλαδή, είτε κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) είτε τραπεζικές συναλλαγές.

Μόνο με τον τρόπο αυτό – είπε – θα αναγνωρίζονται και διάφορες άλλες δαπάνες, όπως οι ιατρικές.

Τι απαντά  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος  για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

Τι απαντά  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος  για το μέτρο των πιστωτικών καρτών
Η θέα των ειδικών τερματικών μηχανημάτων είσπραξης με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες (pos), παραπέμπει στο ότι το ιατρικό λειτούργημα είναι ένα αυστηρά εμπορεύσιμο είδος, όπως όλα τα άλλα
Σχολιάζοντας την κυβερνητική εξαγγελία, ο πρόεδρος του ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος (φωτό επάνω) επεσήμανε στο Iatronet ότι υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις σχετικά με το προωθούμενο μέτρο.

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα – εξήγησε – δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση ο ιατρικός κλάδος.


Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δεν βλέπει την ανάγκη μέτρων διαχείρισης του κόστους, με δεδομένη την επικείμενη έξοδο από τους ελέγχους κίνησης κεφαλαίων (capital control).

Πάνω από όλα, εκτιμά ότι η τοποθέτηση στα ιατρεία των ειδικών τερματικών μηχανημάτων είσπραξης με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες (pos), δεν αποτελεί την καλύτερη εικόνα:

Η θέα ενός τέτοιου μηχανήματος, παραπέμπει στο ότι το ιατρικό λειτούργημα είναι ένα αυστηρά εμπορεύσιμο είδος, όπως όλα τα άλλα”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ποιοι είναι οι αποδοτικοί τρόποι στην φορολογική παρακολούθηση των ιατρών;

Ποιοι είναι οι αποδοτικοί τρόποι στην φορολογική παρακολούθηση των ιατρών; 

Τι απαντά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

Τι απαντά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑΓιώργος Πατούλης για το μέτρο των πιστωτικών καρτών

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης σχολίασε στο Iatronet ότι υπάρχουν άλλοι, πολύ πιο αποδοτικοί τρόποι που μπορούν να διευκολύνουν την παρακολούθηση της φορολογητέας ύλης των επιστημόνων:
Δεν χρειάζεται να μολύνεται η σχέση του γιατρού με τον ασθενή του, με αυτή την διαδικασία η οποία θα αποτελέσει περαιτέρω ταλαιπωρία για τους ασθενείς.
Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι αυτό προϋποθέτει μια επιβάρυνση κόστους στη λειτουργία των ιατρείων, η οποία θα μετακυληθεί στον ασθενή”.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν εξοικειωθεί με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης του χρήματος:

Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται μέτρα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά η τρίτη ηλικία, η οποία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση”, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

“Φακελάκι”- παραοικονομία

Εύλογο είναι και το ερώτημα που θέτουν ειδικοί του χώρου των οικονομικών της Υγείας, σε σχέση με την παραοικονομία.

Η “υπόγεια” συναλλαγή – σημειώνουν – μεταξύ ενός χειρουργού στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα με τον ασθενή, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το πλαστικό χρήμα.

Όπως συμβαίνει και σήμερα, ο χειρουργός θα απαιτήσει από τον ασθενή να πληρωθεί, χωρίς απόδειξη και σε χρήμα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία επέμβαση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της παραοικονομίας είναι η διαμόρφωση μίας ισχυρής πεποίθησης στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να καταγγέλλουν στις αρχές κάθε παρόμοια περίπτωση.
http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ