Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αναβάλλεται το σημερινό (06/11/2015) Euroworking Group

6 Νοεμβρίου 2015

Αναβάλλεται το σημερινό (06/11/2015) Euroworking Group

Eurogroup                                                 Σήμερα 6/8, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών θα εστιάσουν στα «κόκκινα» δάνεια

Αναβάλλεται το σημερινό Euroworking Group

Θα γίνει τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Παραμένει το χάσμα στα "κοκκινα δάνεια". Συνομιλία Τσίπρα - Γιούνκερ.


Αναβάλλεται το σημερινό Euroworking Group

"Ναυάγησε" τελικώς η συνεδρίαση του Euroworking Group, δεδομένης της απόστασης που φαίνεται να χωρίζει την ελληνική πλευρά και τους δανειστές σε μια σειρά καυτών ζητημάτων, με την διαπραγμάτευση να παίρνει ...παράταση ως την Δευτέρα και το Eurogroup.


Οι πληροφορίες και από τις Βρυξέλλες επέμεναν από ημέρες ότι η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, είχε προγραμματιστεί για τις 18.00 απόψε, κάτι που επιβεβαίωναν ως και αργά το μεσημέρι υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι δεν αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου.

Αργά το απόγευμα από το επιτελείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου έγινε γνωστό ότι τελικώς έχει δρομολογηθεί μια τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, η οποία αν δεν πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής, θα γίνει το Σάββατο.

Για το μεσημέρι της Παρασκευής είχε κανονιστεί επαφή και του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Κομισιόν, τόσο για τα ανοιχτά μέτωπα στην διαπραγμάτευση, όσο και για το προσφυγικό, στον απόηχο της δήλωσης Γιούνκερ ότι "δεν πρέπει να τσακωνόμαστε για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους".

Επι-"μένουν" τα ...αγκάθια

Τα ζητήματα «αγκάθια» όπως οι πλειστηριασμοί α κατοικίας και η φορολόγηση του τζόγου ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση φαίνεται ότι θα απασχολήσουν τις συζητήσεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας να βρεθούν λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αισιόδοξο κλίμα στην κυβέρνηση για πιθανό συμβιβασμό για τα δύο αυτά θέματα, γι αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ποντάρει στην «παράταση».

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η νέα πρόταση που φέρεται να έχει υποβάλει το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των δανειστών μειώνει το χάσμα απόψεων των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα καλύπτει περίπου το 65% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά, από 72,4% που ήταν το δίχτυ προστασίας της προηγούμενης ελληνικής πρότασης. Οι δανειστές, κατά άλλους κύκλους, μάλλον έχουν αναθεωρήσει για το ποσοστό των «κόκκινων» δανειοληπτών που δικαιούνται προστασία από τους πλειστηριασμούς, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα ανέλθει τελικά του 40% που υποστήριζαν προσφάτως.

Διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στο θέμα των αντικειμενικών αξιών. Η ελληνική πλευρά -βάσει εκτιμήσεων- έχει πέσει από τα 200.000 ευρώ στα επίπεδα των 150.000-180.000 ευρώ. Η τελευταία, επισήμως, γνωστή πρόταση των δανειστών αφορά σε κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ, αν και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης οι θεσμοί έκαναν λόγο για βελτιωμένη πρόταση η οποία κλείνει -σε κάποιο βαθμό- την ψαλίδα μεταξύ των δύο πλευρών.

Kομισιόν: Καλή ευκαιρία το Eurogroup της Δευτέρας


Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ σημείωσε ότι μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης. «Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» κατέληξε η Α. Μπράιτχαρντ.
http://www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ