Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης : εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

3 Νοεμβρίου 2015

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης : εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήριαΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Οι αλλαγές που θα έρθουν από το 2016 και θα αφορούν τα αυτοκίνητα
Αλλαγές στις συντάξεις - εισφορές για 3000000 εργαζόμενους,
:00 Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2015 - 00:00

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης : εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Η επιδότηση πετρελαίου κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους.

Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών


Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης : εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος, περίπου όσοι τελικά πάρουν το επίδομα θέρμανσης. Η επιδότηση πετρελαίου κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 80 λεπτά το λίτρο, ενώ με το επίδομα θέρμανσης των 25 λεπτών το πετρέλαιο θα κοστίζει κάτω από 60 λεπτά.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν φέτος θα είναι χαμηλότερα απο πέρσι ώστε να μην ωφεληθεί ο ίδιος αριθμός των δικαιούχων αλλά περίπου πάνω από τους μισούς.


Συγκεκριμένα
  • για τον άγαμο το εισοδηματικό κριτήριο θα οριστεί στις 12.000 ευρώ εισόδημα ενώ 
  • για ένα ζευγάρι στα 20.000 ευρώ. 
  • Οι μονογονικές οικογένειες θα έχουν εισοδηματικό όριο τις 22.000.
Το περιουσιακό κριτήριο θα καθοριστεί
  •  στις 100.000 ευρώ ακίνητη περιουσία για τον άγαμο 
  • τις 200.000 για το ζευγάρι και 
  • επίσης 200.000 για τις μονογονικές οικογένειες

Άλλη μια αλλαγή που έρχεται είναι η κατάργηση της προκαταβολής αφού πρώτα θα γίνεται η αγορά και μετά η πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό του δικαιούχου.


Παράλληλα στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών θα καθορίζεται και η προθεσμία πληρωμής απο το κράτος του επιδόματος.

Συγκεκριμένα εφόσον ο δικαιούχος έχει αγοράσει πετρέλαιο εως το τέλος του 2015 θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης εως το τέλος του χρόνου ενώ όποιος αγοράσει πετρέλαιο το 2016 θα λάβει τα χρήματα έως το τέλος του Ιουνίου 2016.

Όσο αφορά τα περσινά χρήματα που δεν έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο εάν θα πληρωθεί και πότε.

dikaiologitika.gr

Σχετικά άρθρα
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ