Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας δηλώνουν οι Σοσιαλιστές

12 Νοεμβρίου 2015

Πορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας δηλώνουν οι ΣοσιαλιστέςΠορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας δηλώνουν οι Σοσιαλιστές

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Αντόνιο Κόστα κατά την ομιλία του στην πορτογαλική Βουλή.

Έτοιμος να αναλάβει την εξουσία στην Πορτογαλία δηλώνει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Αντόνιο Κόστα, στον απόηχο της κατάρρευσης της προσπάθειας της κεντροδεξιάς να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.


Πορτογαλία: Ετοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας δηλώνουν οι Σοσιαλιστές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Visao, ο κ. Κόστα προσπάθησε να θέσει τέλος στις ανησυχίες πως η συμμαχία των Σοσιαλιστών με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Αριστερό Μπλοκ θα είναι ασταθής και βραχύβια, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι η πρωτοφανής συνεργασία των αριστερών δυνάμεων – που τους δίνει πλειοψηφία εδρών στη Βουλή – εγγυάται μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας αναμενόταν να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας και εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων καθώς και με επιχειρηματίες προτού αποφασίσει αν θα δώσει στους Σοσιαλιστές την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ή εάν θα διορίσει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση πριν τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο κέρδισε μεν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, χάνοντας όμως την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.

Επεσε μάλιστα καθώς τα κόμματα της Αριστεράς απέρριψαν το πρόγραμμα λιτότητας, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου την Τρίτη.

Η Πορτογαλία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης έπειτα από το πακέτο διάσωσης ύψους 78 δις ευρώ το 2011 και κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι θα μπορούσε και πάλι να διολισθήσει σε οικονομική δυσχέρεια. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ανησυχία των αγορών για το μέλλον του ευρώ και να υπονομεύσει τις προσπάθειες άλλω χωρών της ευρωζώνης.

Η ανησυχία μάλιστα εντείνεται εξαιτίας κάποιων εγγράφων που αφορούν στα σχέδια των Σοσιαλιστών. Μεταξύ των εγγράφων και μια επιστολή προς την εταιρεία Parpublica με την οποία της ζητεί να σταματήσει την διαδικασία αποκρατικοποίησης του αερομεταφορέα TAP Air Portugal.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ