Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Siemens - H δίκη για τα μαύρα ταμεία θα συνεχιστεί στις 15/12/2015

27 Νοεμβρίου 2015

Siemens - H δίκη για τα μαύρα ταμεία θα συνεχιστεί στις 15/12/2015

                         


Siemens - H δίκη για τα μαύρα ταμεία θα συνεχιστεί στις 15/12/2015

Siemens - H δίκη για τα μαύρα ταμεία θα συνεχιστεί στις 15/12/2015

Διεκόπη για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη της Siemens

Από τους 13 συνολικά γερμανούς υπηκόους, στελέχη του γερμανικού κολοσσού που κατηγορούνται για τις παράνομες πληρωμές ούτε ένας δεν ήταν παρών, ενώ απόντες ήταν οι Μιχ. Χριστοφοράκος, άλλοτε πανίσχυρος άνδρας στη Siemens στη χώρα μας που διέφυγε και δικάστηκε στη Γερμανία, αλλά και ο Χρήστος Καραβέλας ο οποίος ακόμα καταζητείται χωρίς να γνωρίζει κανείς που βρίσκεται.

Siemens - H δίκη για τα μαύρα ταμεία θα συνεχιστεί στις 15/12/2015

Για τις 15 Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη για τα μαύρα ταμεία της siemens, ενώ μόνο τριάντα από τους συνολικά 64 κατηγορουμένους εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης που τυπικά ξεκίνησε σε κατάμεστη αίθουσα στην οποία δεν χωρούσαν καλά καλά οι κατηγορούμενοι με τους δικηγόρους τους.


Παρόντες, στελέχη του ΟΤΕ που κατηγορούνται για δωροληψίες αλλά και ο Θεόδωρος Τσουκάτος που εμπλέκεται στην υπόθεση για το ένα εκ. μάρκα που πήρε από τον Χριστοφοράκο για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από δικαστική διαδρομή περίπου μίας δεκαετίας η υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens και τις παράνομες πληρωμές φθάνει σε δίκη στο Εφετείο της Αθήνας με κατηγορουμένους στελέχη του ΟΤΕ αλλά και της γερμανικής εταιρείας που κατηγορούνται για δωροδοκίες και δωροληψίες.

Η υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές στα μέσα του 2006 από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, τότε, σήμερα οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, έφθασε στο εδώλιο μετά από μακρά διαδικασία ανακρίσεων που διήρκησαν συνολικά περί τα οκτώ χρόνια.

Και ενώ οι δικαστικές αρχές, έσπασαν ρεκόρ χρονικής διάρκειας των ερευνών για τα μαύρα ταμεία της Siemens, εντούτοις δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τους αποδέκτες του συνόλου των μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για συμβάσεις στη χώρα μας με αποτέλεσμα η σημερινή δίκη να αφορά μόνον τη σύμβαση 802 του ΟΤΕ και καμία άλλη από τις πολλές που ερευνήθηκαν.

Ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος της εποχής εκείνης δεν βρέθηκε στον κατάλογο των αποδεκτών των παράνομων πληρωμών και οι μόνοι ουσιαστικά που κάθονται στο εδώλιο ως δωρολήπτες είναι στελέχη του ΟΤΕ της εποχής εκείνης για τους οποίους εντοπίστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τους.

Η έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης που στιγματίστηκε από τη διαφυγή στο εξωτερικό του Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος ακόμα καταζητείται χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται, δεν μπόρεσε να αποκαλύψει παράνομες πληρωμές και για άλλες, πλην του ΟΤΕ συμβάσεις, όπως το σύστημα ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων, το λεγόμενο C 41. Ακαρπες υπήρξαν οι έρευνες και για άλλες συμβάσεις του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας, όπως η προμήθεια των Patriot η η σύμβαση της Αρμεντέλ και άλλες.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, που τυπικά είναι και στη σημερινή δίκη κατηγορούμενος, μετά τη διαφυγή του εξωτερικό, δικάστηκε στη Γερμανία αλλά δεν εκδόθηκε στη χώρα μας λόγω της γερμανικής του υπηκοότητας. Τη δίκη αναμένεται να καθορίσουν εγγενή προβλήματα, όπως η αναζήτηση κατάλληλης αίθουσας για τη διεξαγωγή της, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, ενώ άγνωστο παραμένει πια λύση θα βρεθεί στο υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει με το ογκωδέστατο κατηγορητήριο που δεν έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, λόγω κόστους και έτσι αντιμετωπίζουν προβλήματα παρακολούθησης οι γερμανοί υπήκοοι που είναι κατηγορούμενοι στη δίκη.
http://www.kathimerini.gr/


Παλαιότερα άρθρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ