Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τροπολογία για τα πόθεν έσχες θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 10ημέρου

3 Νοεμβρίου 2015

Τροπολογία για τα πόθεν έσχες θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 10ημέρου:15 Τελευταία ενημέρωση: :26

Τροπολογία για τα πόθεν έσχες θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 10ημέρου 

(Διευκρινίσεις για θέματα ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών και προσαύξησης περιουσίας.)

Τροπολογία για τα πόθεν έσχες θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 10ημέρου

Τροπολογία για τα πόθεν έσχες θα κατατεθεί το επόμενο δεκαήμερο στη Βουλή.

Η περιουσιακή δήλωση «πόθεν έσχες» θα εμπλουτιστεί με την αναφορά περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν σε τραπεζικές θυρίδες και χρήματα που κρατούνται στα σπίτια.


Τροπολογία για τα πόθεν έσχες θα κατατεθεί στη Βουλή εντός 10ημέρου

Η περιουσιακή δήλωση «πόθεν έσχες» θα εμπλουτιστεί με την αναφορά περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν σε τραπεζικές θυρίδες και χρήματα που κρατούνται στα σπίτια. 

Μεταξύ άλλων θα προβλέπει την επιστροφή στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες της πλειονότητας των κατηγοριών που υποβάλλουν το πόθεν έσχες.

Για το θέμα αυτό υπήρξε έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου σε ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ. Με τις προωθούμενες αλλαγές η Επιτροπή της Βουλής από επταμελής θα γίνει εννεαμελής (με συμμετοχή από τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Σύμβουλο Επικρατείας).

«Με τον Ν. 4281/2014, η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να αφαιρέσει από τις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, το σύνολο των υπόχρεων προσώπων που υπάγονταν στον έλεγχο αυτής, και υπήγαγε όλες τις κατηγορίες υπόχρεων σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης σε μια Επιτροπή της Βουλής, η οποία δεν λειτούργησε έως την 4 Αυγούστου» επισημαίνει ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Και προσθέτει ότι η κυβέρνηση «θα προβεί εντός του επόμενου δεκαήμερου σε κατάθεση τροπολογίας για την επιστροφή στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της πλειοψηφίας των κατηγοριών υπόχρεων προσώπων και επιπλέον».

Επιτροπή της Βουλής

Παράλληλα «επέλεξε να ενισχύσει την Επιτροπή της Βουλής, την οποία όρισε σε εννεαμελή από επταμελή, με ορισμό δύο επιπλέον μελών, δηλαδή του Συνηγόρου του Πολίτη και Συμβούλου Επικρατείας, πρόσωπα τα οποία δεν υπόκεινται σε πολιτική επιρροή και παρέχουν τα εχέγγυα για μεγαλύτερη ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα ελέγχου».

Την ίδια στιγμή, πάντως, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του περιουσιακού ελέγχου και της φορολόγησης, σε νομοσχέδιο που θα προωθηθεί σύντομα -όπως έχει προαναγγελθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΓΓ για την καταπολέμηση της διαφθοράς- θα εμπλουτιστεί η περιουσιακή δήλωση «πόθεν έσχες» με την αναφορά περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν σε τραπεζικές θυρίδες, με δήλωση χρημάτων που κρατούνται στα σπίτια, πολύτιμων αντικειμένων (τιμαλφή) εφόσον ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ.

http://www.ethnos.gr

Λογιστικά φοροτεχνικά γραφεία - οικονομικές υπηρεσίες
Λογιστικά φοροτεχνικά γραφεία - οικονομικές υπηρεσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ