Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ: Απάντηση στον ΣΑΤΕ

12 Νοεμβρίου 2015

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ: Απάντηση στον ΣΑΤΕ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ: Απάντηση στον ΣΑΤΕ


11 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του ΣΑΤΕ σχετικά με τον υποτιθέμενο «κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-13 και να συρρικνωθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-20». Είναι τουλάχιστον άστοχο ο φορέας των εργοληπτών να προσποιείται πως δεν γνωρίζει ότι στα προγράμματα της περιόδου 2007-13 υπήρξε υπερδέσμευση πόρων 6 δισ. ευρώ, με έργα να εντάσσονται ακόμα και την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.Ο ΣΑΤΕ γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι ο κακός προγραμματισμός της προηγούμενης περιόδου ΕΣΠΑ άφησε εκκρεμότητες που ανέβασαν τον κίνδυνο απώλειας πόρων ή ακόμα χειρότερα επιστροφής κοινοτικών κονδυλίων. Ωστόσο, ήδη από την αρχή του έτους, αναλάβαμε να δώσουμε λύση στην ολοκλήρωση ημιτελών έργων, για τα οποία η κυβέρνηση δεν φέρει καμιά ευθύνη.

Στο πλαίσιο αυτό έργα που ικανοποιούν τις θεματικές προτεραιότητες της νέας προγραμματική περιόδου μεταφέρθηκαν σε αυτή, είτε εν μέρει (phasing projects – 3,2 δισ. ευρώ) είτε στο σύνολο (1,5 δισ. ευρώ). Παράλληλα, απεντάχθηκαν έργα χωρίς συμβατικές υποχρεώσεις ή μεγάλη οικονομική και κοινωνική σκοπιμότητα ολοκλήρωσης. Τέλος κάποια έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν με εθνικούς πόρους.

Είναι θλιβερό ο ΣΑΤΕ να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει την πραγματικότητα, υιοθετώντας έναν στείρο αντιπολιτευτικό ρόλο.

από το Γραφείο Τύπου
http://www.taxheaven.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ