Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 07/12/2015 θα ανοίξει το TAXIS για την διόρθωση λαθών στο Ε9

7 Δεκεμβρίου 2015

07/12/2015 θα ανοίξει το TAXIS για την διόρθωση λαθών στο Ε9


07/12/2015 θα ανοίξει το TAXIS για την διόρθωση λαθών στο Ε9

Ανοίγει στο TAXIS το Ε9 για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

07/12/2015 θα ανοίξει το TAXIS για την διόρθωση λαθών στο Ε9

07/12/2015 θα ανοίξει το TAXIS για την διόρθωση λαθών στο Ε9

Σήμερα - εκτός απροόπτου - θα ανοίξει το TAXIS για την διόρθωση λαθών στο Ε9 που οδήγησαν στην επιβολή υψηλότερου ή χαμηλότερου ΕΝΦΙΑ από αυτόν που πραγματικά τους αναλογούσε θα έχουν πολύ σύντομα οι φορολογούμενοι.


Συγκεκριμένα η σχετική εφαρμογή της τροποποιητικής του Ε9 στο TAXIS αναμένεται να ανοίξει σήμερα ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προβούν σε τροποποιητικές δηλώσεις.

Τα κυριότερα λάθη που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι στο Ε9 και οδήγησαν στην βεβαίωση υψηλότερου ΕΝΦΙΑ από τον προβλεπόμενο είναι:

-η λανθασμένη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που είχε σαν αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η έκπτωση του 20% που χορηγείται σε αυτήν την κατηγορία των ακινήτων. Πολλοί φορολογούμενοι, αν και έκαναν ακριβώς ότι και πέρυσι, δηλαδή πληκτρολόγησαν τη λέξη "κενό" στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων (Ε2) δεν πήραν την έκπτωση. Ο λόγος; Υπήρχε προσυμπληρωμένη ένδειξη "κενό" στο Ε2 την οποία έπρεπε να επιλέξουν. Κανείς, όμως, δεν είχε κάνει τη σχετική ενημέρωση και πολλοί έκαναν ότι και πέρυσι. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν τη διόρθωση ή αν θα γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση.

-λανθασμένη δήλωση επιφάνειας, σε ακίνητα στα οποία έχει τακτοποιηθεί ο ημιυπαίθριος χώρος. Η επιφάνεια του ημιυπαίθριου θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά ως επιφάνεια κύριας χρήσης.

-λανθασμένη δήλωση της επιφάνειας του οικοπέδου στα ακίνητα που δεν διαθέτουν οριζόντια ιδιοκτησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναγραφεί και η επιφάνεια του συνολικού οικοπέδου στη γραμμή ενός από τα δικαιώματα που υπάρχουν στο ακίνητο και δηλώνονται από τον ιδιοκτήτη.

Να σημειωθεί ότι οι διορθώσεις στο Ε9 είναι απαραίτητες σε πολλές περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων. Στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων θα πρέπει να εκδοθεί από την πλευρά του πωλητή πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, το οποίο βεβαιώνει ότι έχουν καταβληθεί ο φόροι ακινήτων που βαρύνουν το ακίνητο κατά την τελευταία πενταετία. Το πιστοποιητικό εκδίδεται ηλεκτρονικά, ωστόσο, στις περιπτώσεις λαθών θα πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση ΕΝΦΙΑ η οποία επίσης γίνεται ηλεκτρονικά.
http://www.dikaiologitika.gr

Στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2015 δεν υπολογίστηκε έκπτωση ή μείωση ενώ την δικαιούμαι. Ποια η διαδικασία για διόρθωση του ΕΝΦΙΑ;

Οι νέες διατάξεις σχετικά με την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και τον υπολογισμό τόκων από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ν.4174/2013 ή ΚΦΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ