Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Πουλιούνται τζάμπα οι τράπεζες στο ΧΑΑ

2 Δεκεμβρίου 2015

Πουλιούνται τζάμπα οι τράπεζες στο ΧΑΑ


Πουλιούνται τζάμπα οι τράπεζες στο ΧΑΑ

Πρεμιέρα με sell off στις νέες τραπεζικές μετοχές

Πουλιούνται τζάμπα οι τράπεζες στο ΧΑΑ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2% ενώ ο Δείκτης FTSE25 βρίσκεται στις 187 μονάδες


Πουλιούνται τζάμπα οι τράπεζες στο ΧΑΑ

Πρεμιέρα με sell off στις νέες τραπεζικές μετοχές

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2% ενώ ο Δείκτης FTSE25 βρίσκεται στις 187 μονάδες

Με... Χριστουγεννιάτικο Bazaar μοιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τράπεζες να κάνουν «βουτιά» στην πρεμιέρα τις διαπραγματεύσεις των νέων μετοχών και τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 630 μονάδες. Ο συνολικός τζίρος ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, φθάνοντας τα 665 εκατ. ευρώ.
Πάντως, η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των δυο τραπεζικών μετοχών (Alpha και Eurobank) θεωρείται ικανοποιητική, καθώς με σωστή προεργασία έχουν διακινήσει πακέτα αξίας άνω των 450 εκατ. ευρω. Τα πακέτα ανήκαν σε ομολογιούχους και συνδυάστηκαν με αγοραστές από τις τράπεζες απορροφώντας την όποια προσφορά, με αποτέλεσμα οι τιμές και των δυο τραπεζών να βρίσκονται πάνω από την αύξηση.

Στην Alpha bank τα περισσότερα πακέτα διακινήθηκαν σε τιμές 2 ευρώ, ενώ στην Eurobank σε τιμές 1 ευρώ και 1,01 ευρώ (για ομολογιούχους που πήραν κατά τι παραπάνω από τα ομόλογα).

Οι τράπεζες – κυρίως η Alpha Bank – ματσάρισαν τις μετοχές των ομολογιούχων με αγοραστές, έτσι λ.χ οι μετοχές που κατείχε η Credit Agricole αγοράστηκαν και οι πιέσεις απορροφήθηκαν.

H απορρόφηση μετοχών αξίας μισού δισ. ευρώ αποτελεί επιτυχία δεδομένης της πολιτικής κατάστασης και το ρίσκου που αναλαμβάνουν οι ξένοι επενδυτές. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι πιέσεις θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες καθώς τα ομόλογα σε Alpha Bank και Eurobank είναι 1 δισ. ευρώ και 418 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή οι τιμές των τραπεζών βρέθηκαν και πάνω από τις τιμές των βιβλίων, όπως στην Alpha Bank στα 2,26 ευρώ και στην Eurobank στα 1,07 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2% ενω ο Δείκτης FTSE25 βρίσκεται στις 187 μονάδες.

Με πτώση 14,8% η τιμή της Alpha bank στα 2 ευρώ. Με πτώση 29,29% η Eurobank στα 0,99 ευρώ. Πτώση 27% για την Πειραιώς στα 0,73 ευρώ.

Εκτός ταμπλό η Εθνική, η οποία ολοκληρώνει σήμερα την αύξηση κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει καλά, καθώς η τράπεζα ζητούσε μόλις 300 εκατ. ευρώ και η έκδοση έχει καλυφθεί ήδη 1,5 φορά, δηλαδή 450 εκατ. ευρώ και οδεύει προς υπερκάλυψη 2 φορές, ήτοι 600 εκατ. ευρώ.

Στις υπόλοιπες μετοχές, με πτώση 2,05% ο ΟΠΑΠ στα 6,70 ευρώ και ο ΟΤΕ στα 9 ευρώ με πτώση 1,75%.

Αναστολή για τα warrants


Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε την συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) ΑΛΦΑΤΠ και ΠΕΙΡΤΠ, μέχρι την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τη μεθοδολογία προσαρμογής των όρων τους, λόγω πραγματοποίησης της εταιρικής πράξης του Reverse Split στις υποκείμενες αυτών αξίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ