Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί ΔΝΤ: Δεν φτάνει μόνο το Ασφαλιστικό

22 Ιανουαρίου 2016

ΔΝΤ: Δεν φτάνει μόνο το Ασφαλιστικό


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  ΑσφαλιστικάΜεταρρυθμίσειςΑλέξης ΤσίπραςΔΝΤtroikaαξιολόγησηΛαγκαρντlagard,
22:19 Τελευταία ενημέρωση: 22:19

ΔΝΤ: Δεν φτάνει μόνο το Ασφαλιστικό, κάντε κι άλλες μεταρρυθμίσεις


ΔΝΤ: Δεν φτάνει μόνο το Ασφαλιστικό, κάντε κι άλλες μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ: Δεν φτάνει μόνο το Ασφαλιστικό, κάντε κι άλλες μεταρρυθμίσεις


ΔΝΤ: Δεν φτάνει μόνο το ΑσφαλιστικόΠρόσθετες μεταρρυθμίσεις, πέραν του Ασφαλιστικού, ζητά το ΔΝΤ, με αντάλλαγμα τη ρύθμιση του χρέους. Το διπλό μήνυμα -στη χώρα μας για εφαρμογή του προγράμματος και στους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του ελληνικού χρέους- «κόμισε» η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ κατά τη χθεσινή της συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στο Νταβός.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι αμέσως μετά το ραντεβού τους, το ΔΝΤ με μία λιτή πλην όμως σαφή ανακοίνωση αποσαφήνισε τους «όρους» που θέτει για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. «Η γενική διευθύντρια επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στο να πετύχει εύρωστη οικονομική ανάπτυξη και βιώσιμα δημόσια οικονομικά μέσω ενός αξιόπιστου και περιεκτικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διευκρινίζει δε πως «ένα τέτοιο πρόγραμμα θα απαιτήσει ισχυρές οικονομικές πολιτικές, μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό  όπως επίσης και σημαντική ανακούφιση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για να εξασφαλιστεί ότι το χρέος βρίσκεται σε βιώσιμη πτωτική τροχιά». Με την αναφορά της σε ισχυρές οικονομικές πολιτικές η κ. Λαγκαρντ επί της ουσίας ζήτησε επιπλέον παρεμβάσεις στα δημοσιονομικά αλλά και στη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Αξιολόγηση

Την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, επισήμανε στη διευθύντρια του ΔΝΤ, από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο χρόνος πιέζει, είναι κρίσιμος για την ολοκλήρωση του προγράμματος», τόνισε ο πρωθυπουργός, με την κυρία Λαγκάρντ να τον διαβεβαιώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «δεν είναι στόχος του ΔΝΤ οι καθυστερήσεις» και να του προτείνει να υπάρχει στο εξής απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας έθεσε στη συνάντηση το ζήτημα των «διαρροών» που αποδίδονται στο Ταμείο, μεταξύ των οποίων και το σχόλιο που φέρεται να έγινε από το ΔΝΤ σε σχέση με το Ασφαλιστικό, ότι «τους ζητήσαμε αγελάδα και μας έστειλαν γάτα». «Οι διαρροές δεν βοηθούν, πρέπει να σταματήσουν» είπε σύμφωνα με συνεργάτες του, στην κυρία Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο η Κρ. Λαγκαρντ έδειξε ενδιαφέρον στη διάρκεια της συνάντησης, ήταν και η τύχη της περιβόητης λίστας που φέρει το όνομά της.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις και όχι να συγκαλυφθούν όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ελεγχόμενα πρόσωπα απολάμβαναν πολιτικής προστασίας σε ανώτατο επίπεδο και στα οποία σήμερα έχουν επιβληθεί υψηλότατα πρόστιμα. Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών αυτών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

Το ζήτημα του χρέους αλλά και οι μεταρρυθμίσεις βρέθηκαν νωρίτερα, στο επίκεντρο και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού. Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας και ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Λιού το κυβερνητικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, καθώς και τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Σε ό,τι αφορά το χρέος, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου «συζητήθηκε η σταθερή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της αναδιάρθρωσής του».
http://www.imerisia.gr/

Τσακαλώτος:  από το ΔΝΤ οι διαρροές για το ασφαλιστικό ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ