Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ενημέρωση κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας

21 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ελλάδα - οικονομική επικαιρότηταΟΛΠ, ιδιωτικοποιησεις,

:30 Τελευταία ενημέρωση: :30

Ενημέρωση κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας


Φαρσοκωμωδία: Ενημέρωση κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας
Λέει ότι ενημερώθηκε από δελτίο Τύπου για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου


Ενημέρωση κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας

Αναλυτική ενημέρωση -αλλά κατόπιν εορτής- σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα σχετικά έγγραφα στα οποία βασίστηκε αυτή η απόφαση, ενώ όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του, ο κ. Δρίτσας ενημερώθηκε από το δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Σημειώνεται πως η Cosco Group (Hong Kong) Limited απέκτησε την Τετάρτη το 67% της ΟΛΠ ΑΕ με 368,5 εκατ. ευρώ.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίαση του έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά των Κινέζων Cosco στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την Cosco πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

«Η Cosco Group (Hong Kong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αρχική προσφορά της COSCO δεν έγινε γνωστή, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κυμαινόταν λίγο κάτω από τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ζητήσει οι Θεσμοί. Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτικοποίηση που είχε την ευθύνη της εξ ολοκλήρου ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα προς το εξωτερικό και να πείσει ότι έχει την θέληση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Επίσης, ζήτησε υψηλότερο αντάλλαγμα από τους Κινέζους ώστε να καμφθεί η «εσωτερική», εντός των κομματικών μηχανισμών, αντιπολίτευση.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ