Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Τι είπε ο Σόιμπλε σε Τσακαλώτο

14 Ιανουαρίου 2016

Τι είπε ο Σόιμπλε σε Τσακαλώτο


:39 Τελευταία ενημέρωση: :39

Τι είπε ο Σόιμπλε σε Τσακαλώτο

Focus: «Just do it!» είπε αυστηρά ο Σόιμπλε στον Τσακαλώτο

Αυστηρές κουβέντες ακούστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες, γράφει το γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτωντας τις ατάκες Σόιμπλε - «Η Αθήνα έχει αποτύχει» δηλώνει ο Στόιμπερ, εταίρος της Μέρκελ

Τι είπε ο Σόιμπλε σε Τσακαλώτο

Απλά κάντε το! ("Just do it!) Το μήνυμα αυτό έστειλε ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο , όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό "Focus".

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε στον Έλληνα ομόλογό του πως, το Βερολίνο εξακολουθεί να ζητά από την Αθήνα τη συνεπή εφαρμογή του προγράμματος.

Αν και ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει πως η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, όπως αναφέρει η DW, το "Focus " υπογραμμίζει πως η Γερμανία ζητά από την Αθήνα να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί, αφού μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμόσει τίποτα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε επίσης στο κουαρτέτο των δανειστών το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων. «Βρείτε τα», φέρεται να είπε ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα ομόλογό του.

Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει επίσης ότι o Σόιμπλε ζήτησε να εφαρμοστεί για αρχή έστω κι ένα μέτρο, προκειμένου η Αθήνα να ανακτήσει στην εμπιστοσύνη των πιστωτών.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι, μέχρι στιγμής η ελληνική βουλή δεν έχει εφαρμόσει τίποτα.

Ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας εξέφρασε πάντως τις επιφυλάξεις του για το αν αυτό μπορεί να αλλάξει μέχρι την Κυριακή (την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η αξιολόγηση).


Στόιμπερ για Ελλάδα: Η Αθήνα έχει αποτύχει


H Ελλάδα έχει αποτύχει, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Έντμουντ Στόιμπερ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Βαυαρίας που θα δημοσιευτεί αύριο. O Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός τάσσεται υπέρ του Grexit κι εξηγεί πως οι προσπάθειες των Αθηνών τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αποδώσει καρπούς, κατά συνέπεια δεν μπορεί να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

Oι μέχρι τώρα προσπάθειες της Αθήνας δεν έχουν αποδώσει καρπούς, επισημαίνει ο Στόιμπερ στην εφημερίδα "Münchner Merkur", ερωτηθείς για την ελληνική κρίση. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας κι ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) - εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας - δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια δείχνουν ότι η Αθήνα δεν μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ