Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Νέα κλίμακα φορολόγησης για το 2016

4 Φεβρουαρίου 2016

Νέα κλίμακα φορολόγησης για το 2016


:46 Τελευταία ενημέρωση: :46
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  2016ΦΠΑ, Φορολογική δήλωση 2016,

Νέα κλίμακα φορολόγησης για το 2016
Νέα κλίμακα φορολόγησης για το 2016

Αναδιανομή των φορολογικών βαρών με ελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα των επιτηδευματιών, επιβαρύνσεις στα υψηλά για τους μισθωτούς, με αύξηση του ανώτατου συντελεστή στο 50% και αναπροσαρμογές στη φορολογία των αγροτών σε βάθος πενταετίες προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο που παραδόθηκε στους εκπροσώπους των δανειστών για τη νέα φορολογική κλίμακα του 2016.

Νέα κλίμακα φορολόγησης: Χαμένοι και κερδισμένοι


Με βάση τη νέα κλίμακα, που θα συζητηθεί σήμερα με τους Θεσμούς, δεν θα υπάρξει αλλαγή στο φόρο για τα μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ.

Επίσης παραμένει η έκπτωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Επίσης όπως αναφέρει το Έθνος, το μνημόνιο προβλέπει την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα.

Ειδικότερα:

- Στα εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 42% στο 50%
- Θα προκύψουν ελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις με εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα υψηλότερα καθώς καταργείται η ισχύουσα κλίμακα με τους συντελεστές 26% και 33% που εφαρμόζονται από το πρώτο ευρώ.
- Θα προκύψει ελάφρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ καθώς ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί από 26% σε 22%
- Επιβαρύνσεις θα υπάρξουν για όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα από μισθούς και ενοίκια. Η άθροιση όλων των εισοδημάτων και η φορολόγηση με τον ενιαίο συντελεστή θα ανεβάσει το συνολικό φορολογητέο εισόδημα σε κλιμάκια με μεγαλύτερους συντελεστές φόρου.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ