Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Ποιες αποδείξεις θα γίνονται δεκτές από τις εφορίες για το 2016

8 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες αποδείξεις θα γίνονται δεκτές από τις εφορίες για το 2016


:30 Τελευταία ενημέρωση: :30
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:  2016Φορολογική δήλωση 2016αποδείξεις, δαπανες,

Ποιες αποδείξεις θα γίνονται δεκτές από τις εφορίες για το 2016
Νέα κλίμακα φορολόγησης για το 2016
Αλαλούμ με τις αποδείξεις: Άγνωστο ακόμα ποιες θα οδηγούν στην έκπτωση φόρουΑλαλούμ με τις αποδείξεις: Άγνωστο ακόμα ποιες θα οδηγούν στην έκπτωση φόρου

Βαριά πρόστιμα για όσους αρνούνται τις πληρωμές με κάρτα - Αν και έχει προαναγγείλει αλλαγές, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες αποδείξεις θα γίνονται δεκτές από τις εφορίες για το 2016, ενώ θολό παραμένει το τοπίο και για τις ηλεκτρονικές πληρωμές


Ποιες αποδείξεις θα γίνονται δεκτές από τις εφορίες για το 2016


Στο... άγνωστο κινούνται οι καταναλωτές, αλλά και οι επιχειρηματίες, όσον αφορά στην έκπτωση φόρου μέσω της κατάθεσης αποδείξεων που θα ισχύσει για το 2016, καθώς διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του έτους και η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ανακοινώσει στους φορολογούμενους πολίτες τι θα ισχύσει.

Αν και πολλάκις έχει προαναγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη πως μόνο οι ηλεκτρονικές αγορές θα λαμβάνονται υπόψιν, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, εν τούτοις πολλά καταστήματα δεν έχουν προμηθευτεί καν τα απαραίτητα μηχανήματα, ενώ και οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν το πώς θα οριστεί ο τρόπος καταγραφής και συλλογής των αποδείξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών ώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι να κερδίσουν την έκπτωση φόρου ως και 2.100 ευρώ από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ. Ουσιαστικά για το αφορολόγητο οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην φορολογική τους δήλωση ποσά ίσα με το 10% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται φαινόμενα με καταστήματα και επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονική διασύνδεση να μην δέχονται πληρωμές μέσω καρτών, είτε για να φοροδιαφύγουν, είτε για να γλιτώσουν την προμήθεια που παίρνουν οι τράπεζες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πολύ βαριών ποινών, φυλάκιση, κλείσιμο της επιχείρησης και υψηλά χρηματικά πρόστιμα, για όσους δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα. Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για την υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού χρήματος» σε όλες τις συναλλαγές.

Τα χρηματικά πρόστιμα θα φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ, το κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο, ενώ θα υπάρχει και η περίπτωση εξάμηνης φυλάκισης για εκείνους που αρνούνται να δεχθούν πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν μηχανάκια POS.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ