Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής

4 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής

Δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής


ΕΤΙΚΕΤΕΣ: τεκμήριαΦορολογική δήλωση 2016υπολογισμοςσκαφηΑλεξιάδης, πολυτελους,
 Τελ.ενημέρωση: 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Υπολογισμός των τεκμηρίων σκαφών
Όλες οι αλλαγές στη φορολογική δήλωση, το νέο έντυπο Ε1 2016 οικονομικού έτους

Τρ. Αλεξιάδης: «Δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, είτε είναι επαγγελματικά είτε είναι ιδιωτικά»

Δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων.

Αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ανέφερε:

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Για να μην χαθεί καθόλου χρόνος από επόμενες ομιλίες, όπως έγινε προηγουμένως, σχετικά με το άρθρο 63 και επειδή σίγουρα υπάρχει μια κακή διατύπωση και στην αρχική διατύπωση του 2010 του νόμου και τώρα, θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Με τον ν. 3833/2010 επιβλήθηκε φόρος πολυτελείας στα σκάφη. Εξαιρέθηκαν από αυτόν τον φόρο τα επαγγελματικά σκαφη. Αυτός ο φόρος, δηλαδή ο φόρος πολυτελείας στην αγορά ή στην εισαγωγή σκαφών πολυτελείας, σκαφών αναψυχής, καταργήθηκε το 2014. Δεν καταργήθηκε, όμως, η εξαίρεση των επαγγελματικών σκαφών, που είχε νομοθετηθεί από το 2010. Το ξαναλέω: Το 2010 επιβλήθηκε ο φόρος πολυτελείας σε σκάφη αναψυχής στην αγορά ή στην εισαγωγή, με εξαίρεση τα επαγγελματικά σκάφη. Το 2014 καταργήθηκε ο φόρος. Δεν καταργήθηκε, όμως, η εξαίρεση των επαγγελματικών σκαφών.

Ερχόμαστε τώρα με μία στην ουσία νομοτεχνική βελτίωση, μία διάταξη, και καταργούμε αυτήν την εξαίρεση που υπήρχε, αφού είχε ήδη καταργηθεί ο φόρος.

Άρα, για να κλείσω, δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, είτε είναι επαγγελματικά είτε είναι ιδιωτικά.


http://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ