Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Αύξηση ΦΠΑ από 23% στο 24%

21 Απριλίου 2016

Αύξηση ΦΠΑ από 23% στο 24%

Αύξηση ΦΠΑ από 23% στο 24%
Αύξηση ΦΠΑ από 23% στο 24%Το πακέτο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περιλαμβάνει την αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, αλλά δεν προβλέπει αύξηση του μειωμένου συντελεστή που είναι σήμερα 13%.

 

Αύξηση ΦΠΑ από 23% στο 24%


Συμφωνία επήλθε σήμερα το πρωί μεταξύ οικονομικού επιτελείου και επικεφαλής των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ζήτημα του περιεχομένου του "πακέτου" των έμμεσων φόρων.Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και του ΔΝΤ στο θέμα του αφορολόγητου ορίου καθώς το Ταμείο επιθυμεί να μειωθεί το αφορολόγητο στις 8.182 ευρώ ενώ η κυβέρνηση δέχεται τη μείωσή του στις 9.091 ευρώ από 9.550 που είναι σήμερα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει στο τραπέζι συμβιβαστική πρόταση από την πλευρά της Κομισιόν που προβλέπει τη σταδιακή μείωση του αφορολόγητου μέσα στην επόμενη τριετία, την οποία όμως δεν έχει δεχτεί ούτε το ΔΝΤ αλλά ούτε και η ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο των έμμεσων φόρων θα πρέπει να αποφέρει μέσα στην επόμενη τριετία πρόσθετα φορολογικά έσοδα της τάξης του 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ ενώ άλλο 1,8 δισ. ευρώ αναζητείται από το πακέτο μέτρων αύξησης της φορολογίας εισοδήματος ενώ άλλο 1% του ΑΕΠ θα πρέπει να αποδώσουν οι παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό.

Η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των θεσμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο και ήταν πολύωρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ