Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

13 Απριλίου 2016

Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
«Μια ακόμη, άκρως ανησυχητική επιβεβαίωση, αποτελούν τα σενάρια που θέλουν την αύξηση της ήδη πολύ βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που υφίστανται οι ελληνικές επιχειρήσεις», συμπληρώνει ο κ. Μίχαλος Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%


 Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%


Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%«Χαριστική βολή» στην αγορά χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αύξησης του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Όπως τονίζει σε δήλωσή του, ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες θα καταφέρουν να απορροφήσουν οι ίδιες την αύξηση των τιμών που θα προκαλέσει η ενδεχόμενη άνοδος του συντελεστή ΦΠΑ, ενώ επισημαίνει ότι κάθε αύξηση των τιμών των προϊόντων σημαίνει και μείωση πωλήσεων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η επιμελητηριακή κοινότητα «έχει αναδείξει επανειλημμένα τις εφιαλτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με ένα ανεξέλεγκτο κύμα πτωχεύσεων, αρνητικών επενδύσεων και επιχειρηματικής μετανάστευσης».

Προσθέτει επίσης ότι τα τελευταία χρόνια οι προειδοποιήσεις έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη, από τον αυξανόμενο αριθμό των λουκέτων, των αρνητικών επενδύσεων, αλλά και των επιχειρήσεων που οδηγούνται στην έξοδο από την Ελλάδα, αναζητώντας ένα βιώσιμο περιβάλλον σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κ. Μίχαλος: Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%
«Μια ακόμη, άκρως ανησυχητική επιβεβαίωση, αποτελούν τα σενάρια που θέλουν την αύξηση της ήδη πολύ βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που υφίστανται οι ελληνικές επιχειρήσεις», συμπληρώνει ο κ. Μίχαλος.Εξάλλου, όπως εκτιμά, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικά εισπρακτικά μέτρα. «Αντίθετα μάλιστα, η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και η μείωση της φορολογίας, συνθέτουν το μοναδικό αντίδοτο στην ύφεση. Ας ελπίσουμε ότι η Πολιτεία θα αφυπνιστεί προτού να είναι πολύ αργά και δεν θα επιβεβαιώσει τα νέα σενάρια για δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις», καταλήγει ο κ. Μίχαλος.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ