Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Θα ανοίξει το Taxis για φορολογικές δηλώσεις 2016;

5 Απριλίου 2016

Θα ανοίξει το Taxis για φορολογικές δηλώσεις 2016;

Θα ανοίξει το Taxis για φορολογικές δηλώσεις 2016;


Θα ανοίξει το Taxis για φορολογικές δηλώσεις 2016;

Παράταση για τις δηλώσεις πριν καν ανοίξει το Taxis - Τι ισχύει με τις δόσεις

Το πιθανότερο αύριο Τετάρτη (6/4) θα ανοίξει η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η προθεσμία που θα δοθεί αλλά και το ενδεχόμενο αλλαγής των δόσεων.


Θα ανοίξει το Taxis για φορολογικές δηλώσεις 2016;


Αρχικά το taxisnet ήταν να ανοίξει την εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτι που πάντως δεν συνέβη ούτε τον Μάρτιο. Αυτό θα συμβεί την εβδομάδα που τρέχει ενώ δεν αποκλείεται οι Έλληνες πολίτες να μπορούν και από την Τετάρτη να μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα.

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι η παράταση που θα δοθεί καθώς ο αριθμός των δόσεων. Ως πιθανός χρόνος παράτασης εξετάζεται να δοθεί περίπου ένα τρίμηνο από την έναρξη υποβολής των δηλώσεων. Έτσι οι δηλώσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν έως τις αρχές Ιουνίου ή και αρχές Ιουλίου ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, αν το σύστημα υποβολής των δηλώσεων αντιμετωπίζει προβλήματα, θα παρατείνεται και η υποβολή.

Οσον αφορά τις δόσεις, στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως θα προλάβει να περάσει από τη Βουλή η διάταξη που θα αυξάνει τις δόσεις σε 6, 7 ή 8 μηνιαίες, ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για όσο χρονικό διάστημα δεν θα έχει ψηφιστεί η διάταξη η οποία προβλέπει την εναλλακτική δυνατότητα αποπληρωμής των χρεωστικών υπολοίπων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και σε 8 μηνιαίες δόσεις, το σύστημα taxisnet μπορεί να δέχεται υποβολές δηλώσεων χωρίς να εξάγει οριστικά αποτελέσματα εκκαθάρισης με αριθμό δόσεων.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ