Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Από 1η Ιουλίου, υποχρεωτικά με κάρτα πληρωμές άνω των 500 ευρώ

26 Μαΐου 2016

Από 1η Ιουλίου, υποχρεωτικά με κάρτα πληρωμές άνω των 500 ευρώ


Υποχρεωτικά POS στις επιχειρήσεις αλλιώς πρόστιμο

Υποχρεωτικά POS στις επιχειρήσεις αλλιώς πρόστιμο

Από 1η Ιουλίου, υποχρεωτικά με κάρτα πληρωμές άνω των 500 ευρώ
Από 1η Ιουλίου, υποχρεωτικά με κάρτα πληρωμές άνω των 500 ευρώ

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Ιουλίου το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συναλλαγών μέσω του πλαστικού χρήματος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Με βάση το δημοσίευμα, οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με κάρτα για ποσά άνω των 500 ευρώ, από 1.500 ευρώ σήμερα, ενώ οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο (χρεωστικές, πιστωτικές, e-banking) για ποσά άνω των 50 ευρώ.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που θα ανοίγουν από την 1η Ιουλίου θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εγκαταστήσει μηχανάκια POS.

Επίσης, αναφέρεται ότι σε ό,τι αφορά το χτίσιμο του αφορολογήτου, η εφορία θα κάνει δεκτές για το 2016 και τις αποδείξεις, ενώ από το 2017 θα γίνονται δεκτές μόνο όσες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στο ίδιο δημοσίευμα διευκρινίζεται επίσης ότι από το 2017 οι συναλλαγές των φορολογουμένων με ιατρικά κέντρα, γιατρούς, αλλά και η δαπάνη φαρμάκων, θα πρέπει να γίνονται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Σε διαφορετική περίπτωση θα απορρίπτονται από την εφορία και θα χάνουν την έκπτωση που προβλέπει ο νόμος.

Οι αλλαγές για το πλαστικό χρήμα θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, σημειώνει η Καθημερινή.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ