Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Γιάννης Στουρνάνας: Η οικονομική κατάσταση το 2015 και η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη

19 Μαΐου 2016

Γιάννης Στουρνάνας: Η οικονομική κατάσταση το 2015 και η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη

Ελλάδα                                                 

Γιάννης Στουρνάνας: Η οικονομική κατάσταση το 2015 και η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη

Στουρνάρας: Η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη κόστισε 86 δισ.

Αναβίωσε προσωρινά το βράδυ της Πέμπτης η ένταση των ταραγμένων ημερών του 2015, στην ημερίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα τη διασύνδεση της ευρημάτων της οικονομικής και κοινωνικής έρευνας στην κυβερνητική πολιτική.

 

Γιάννης Στουρνάνας: Η οικονομική κατάσταση το 2015 και η «γενναία διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη

Ο κ. Γ. Θεοχαράκης, στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, στην παρέμβασή του, που χαρακτηρίστηκε από παντελή έλλειψη αυτοκριτικής και ζοφερά λόγια για τις αντιδημοκρατικές τάσεις των τροϊκανών, αναφέρθηκε στην κατάσταση πριν τον Ιανουάριο του 2015 ως «επαίσχυντη»: «η παρέμβαση των θεσμών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία γινόταν με τη νοοτροπία του ανθύπατου», είπε.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε τη μήνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάνα, που ήταν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της.

Στη δική του ομιλία λίγο αργότερα, ο κ. Στουρνάρας, με σκωπτική διάθεση και σαφώς ενοχλημένος, έκανε μία σύντομη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη.

Οπως είπε, ο πρώτος υπουργός Οικονομικών της Πρώτης Φοράς Αριστερά «μετονόμασε την τρόικα σε θεσμούς και τους μετέφερε από τα υπουργεία στο Χιλτον».

Αναφερόμενος στο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, είπε ότι «αμέλησε αναφερθεί στο κόστος» της διαπραγμάτευσης αυτής, «που ήταν τα 86 δισ. του τρίτου μνημονίου και οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, που επιβλήθηκαν μετά την εκροή 45 δισ. σε καταθέσεις», τις οποίες προκάλεσε η «γενναία διαπραγμάτευση».
http://www.kathimerini.grs

Παλαιότερα άρθρα
Παράταση έως τις 30 Αυγούστου στην προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ