Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά οι πληρωμές

9 Σεπτεμβρίου 2016

Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά οι πληρωμές

Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά οι πληρωμές
Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά οι πληρωμές 


ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ελλαδα, Eurogroup ΣΟΙΜΠΛΕ,
:10 Τελ.ενημέρωση::10


Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά οι πληρωμές

 Μεγαλύτερη πρόοδο ζητεί από την Ελλάδα ο Ντέισελμπλουμ - Σέλινγκ: «Δεν είναι καλό πράγμα οι καθυστερήσεις» - Κάζιμιρ: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα»

Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά οι πληρωμές

Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα συμφωνηθέντα μετά οι πληρωμές

Σόιμπλε για Ελλάδα: Πρώτα τα συμφωνηθέντα μετά οι πληρωμές

Το στίγμα των προθέσεων των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών απέναντι στη καταβολή της επόμενης δόσης για την Ελλάδα έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
.

«Πρώτα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και μετά η πληρωμή προς την Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος είπε ότι «δεν είναι παράξενο» η Ελλάδα να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο τέλος του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά απομένουν πολλά περισσότερα», ήταν η δήλωση του υπ. Οικονομικών της Σλοβακίας, και οικοδεσπότη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup
στη Μπρατισλάβα, Πίτερ Κάζιμιρ κατά την είσοδο του στο κτίριο. Ο ίδιος αρκέστηκε να αναφέρει το πρόγραμμα των σημερινών συζητήσεων τόσο στο Eurogroup όσο και στο Ecofin που θα ακολουθήσει.

«Το καλοκαίρι τελείωσε και πρέπει να μιλήσουμε για πολλά ανοικτά θέματα», δήλωσε ο κ. Κάζιμιρ. «Περιμένω να συζητήσουμε την κατάσταση των δαπανών. Έπειτα θα γίνει ενημέρωση για την Ελλάδα. Στην Αθήνα έχουν κάνει πολλά όμως απομένουν πολλά περισσότερα. Επίσης θα ενημερωθούμε για την Ισπανία και την Πορτογαλία και τις θέσεις των δύο κυβερνήσεων για τη δημοσιονομική τους προσαρμογή».

Σε ότι αφορά το Ecofin ο κ. Κάζιμιρ επιβεβαίωσε εμμέσως ότι στις σημερινές συζητήσεις θα τεθεί επί τάπητος τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου στα πρότυπα του ΔΝΤ. «Θα συζητήσουμε τη δημιουργία μίας εργαλειοθήκης για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών κρίσεων», σημείωσε προσθέτοντας πως τα φορολογικά θέματα θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο της συνεδρίασης του Ecofin.

Λίγο αργότερα ο κ. Κάζιμιρ έσπευσε να χαιρετήσει τον Έλληνα υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος και τον αναπληρωτή του Γ. Χουλιαράκη ο οποίος είχε εισέλθει χωρίς να κάνει δηλώσεις
Από την πλευρά του ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ,Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κατά την άφιξή του δήλωσε: «Δεν είναι καλό πράγμα οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να αποδεσμεύσουμε τις επόμενες δόσεις χωρίς την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε την Ελλάδα να αυξήσει τον ρυθμό προόδου και να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα που απομένουν, έτσι ώστε να εκταμιευτεί η δεύτερη υποδόση ύψους 2.8 δισ ευρώ.

Πάντως αναφορικά με την πρόοδο που έχει γίνει, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ως «μη ρεαλιστικό» μέρος του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος για το ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς όμως να μειώνει την πίεση προς τις ελληνικές Αρχές, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν έχουμε πλέον τη δικαιολογία του καλοκαιριού και έχουμε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Σχετικά με τη ΕΛΣΤΑΤ και την δίκη του πρώην Προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, ο Ολλανδός πολιτικός χαρακτήρισε την όλη δίκη ως ατυχή, λέγοντας στη συνέχεια πως είναι μεγάλης σημασίας να υπάρχουν αξιόπιστες ελληνικές στατιστικές Αρχές και συμπλήρωσε πως έχει «γίνει επίσης μια δήλωση από τον κ. Χουλιαράκη στην ελληνική Βουλή και για τώρα πρέπει να περιμένουμε».

Προσερχόμενος στη Σύνοδο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο Πιέρ Μοσκοβισί ερωτηθείς για την απόφαση της Επιτροπής σχετικά με τον Αμερικάνικο κολοσσό Apple και την υπόθεση φοροδιαφυγής του, δήλωσε πως, η Επιτροπή είναι ένα πολιτικό σώμα και γίνεται προσπάθεια για πάταξυ της φοροδιαφυγής σε διεθνές επίπεδο, μαζί με τους G20 και τις χώρες του ΟΑΣΑ.

«Ξεκάθαρα μια πολυεθνική πρέπει να πληρώνει φόρους εκεί που έχει έσοδα» είπε ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων και συμπλήρωσε πως αυτή δεν είναι μια «απόφαση εναντίων των ΗΠΑ, αλλά βασίζεται σε δεδομένα και κανόνες».

Εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του στην Επίτροπο Μάργκαρετ Βεστάγκερ που ηγείται των προσπαθειών για δίκαιη φορολόγηση της Apple, ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται ένα κοινό σύστημα υπολογισμού φορολογίας στις εταιρείες, όπως και την δημιουργία μιας λίστας των κρατών που δρουν ως φορολογικοί παράδεισοι, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί περεταίρω η φοροδιαφυγή.Ήδη έχει προσέλθει και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ ΤόμσενΣταδιακά συνεχίζονται οι προσελεύσεις. Πριν απο λίγο εισήλθε και ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου κ. Χάρης Γεωργιάδης
Σε δηλώσεις του ο Ιρλανδός υπ. Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος όπως φαίνεται θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, κυρίως σε ότι αφορά τη φορολογική πολιτική της Ιρλανδίας, αφού υπεραμύνθηκε τη στάση της ιρλανδικής κυβέρνησης για το θέμα ερωτήθηκε και για την Ελλάδα. Όπως είπε «περιμένω να γίνει σήμερα μία επίσημη ενημέρωση για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Δεν περιμένω ότι θα ληφθεί κάποια μεγάλη απόφαση. Εύχομαι στην Ελλάδα να καταφέρει να ανακάμψει και οι προσπάθειες να αποδώσουν. Ξέρω ότι είχαν ένα καλό τουριστικά καλοκαίρι. Τους εύχομαι να συνεχίσουν στο δρόμο προς την ανάκαμψη».

Ερωτηθείς δε για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, είπε ότι απλά ξέρει γι αυτό από τις εφημερίδες και ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία της υπόθεσης.

Στο κτίριο εισήλθε ήδη ο υπ. Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν
Λίγο αργότερα ο Κάρλο Πάντοαν και ο Μάριο Ντράγκι θα έκαναν «πηγαδάκι» συζητώντας ενδεχομένως για το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας το οποίο βρίσκεται υπό πίεση.
Κατά την είσοδο του στην αίθουσα της συνεδρίασης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να χαιρετήσει τον ομόλογο του της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν στρατιωτικά.
Πηγή: www.newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ