Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί 2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ

9 Νοεμβρίου 2018

2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ

2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ. | 2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ

2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ

Αναδρομικά συντάξεων για όσους δεν υπέβαλαν αίτηση στον ΕΦΚΑ. 

2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕΤο κείμενο στις αιτήσεις για τις κύριες συντάξεις.Βουρβούλακας ΝίκοςΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Έντυπα αιτήσεων για μη Μείωση αναδρομικών συνταξιούχων ΕΦΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ επικουρικών ταμείων.

εντυπα αιτήσεων αναδρομικων συνταξιούχων για ΕΦΚΑΑναδρομικά συντάξεων πόσοι υπέβαλλαν αίτηση στον ΕΦΚΑ


Αναδρομικά : οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ξεπέρασαν τις 350.000 μέσα σε μόλις 18 ημέρες

2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ


Αναδρομικά συντάξεων για όσους δεν υπέβαλαν αίτηση στον ΕΦΚΑ.

Μήνυμα έστειλε την Πέμπτη (08/11/2018) εμμέσως ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, προς τους συνταξιούχους που σπεύδουν να υποβάλουν αυτή την περίοδο αιτήσεις ( διαβάστε το άρθρο: ΠΑΓΙΔΑ ΕΦΚΑ στην ηλεκτρονική αίτηση για επιστροφή αναδρομικώς σε συνταξιούχους και αγωγές για τα αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές μειώσεις του 2012, λέγοντας επί της ουσίας πως δεν χρειάζονται αγωγές.

Μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που χορηγεί αναδρομικά στους ενστόλους και σε άλλους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων, ο κ. Πετρόπουλος είπε:
«Όσοι παίρνουν σήμερα τα αναδρομικά (για τα ειδικά μισθολόγια) δεν έκαναν αγωγές. Κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει, δεν έκαναν όλοι. Όταν λέμε ότι θα δώσουμε σε όλους αυτό που πραγματικά δημιουργούμε ως περιθώριο δημοσιονομικής ευχέρειας, τα κάνουμε σήμερα, θα το κάνουμε και αύριο και θα το κάνουμε συνεχώς όλα τα επόμενα χρόνια».

Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε πως έχουν ήδη επιστραφεί στους συνταξιούχους 354 εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές ασθενείας και ΑΚΑΓΕ χωρίς να γίνουν αγωγές, αφού, όπως είπε, ο νόμος 4387 δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και βελτίωσης των παροχών.
2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016, ο κ. Πετρόπουλος είπε πως οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν με τη συμμετοχή και των δανειστών και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και έχουν επικυρωθεί ως ορθές, επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του συστήματος που δεν χρειάζεται να κάνει περικοπές.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη δημοσιονομική διάσταση του θέματος, υπενθύμισε την υποχρέωση που έχει αναληφθεί από το 2010 ώστε η συνταξιοδοτική δαπάνη να μην υπερβαίνει το 16,2% του ΑΕΠ, το οποίο άλλωστε συρρικνώθηκε σημαντικά στα χρόνια της κρίσης.

Οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ βροχηδόν

Στο μεταξύ οι αιτήσεις (διαβάστε σχετικά: Πως θα συμπληρώνεται η αίτηση) πέφτουν «βροχή» στον ΕΦΚΑ, για τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 του 2012. 
Ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία ενεργοποίησε ο Ενιαίος Φορέας, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 350.000, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και το ΕΤΕΑΕΠ ανακοίνωσαν πως θα δέχονται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις (δες σχετικά ΕΦΚΑ  οι αιτήσεις για τις μειώσεις στην κύρια και την επικουρική σύνταξη μόνο ηλεκτρονικά).

Έντυπες θα γίνονται δεκτές μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης. Σε κάθε περίπτωση, ρόλο – κλειδί στις εξελίξεις θα παίξει η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το νόμο Κατρούγκαλου, από την οποία αναμένεται να φανεί αν υπάρχει σήμερα χώρος για διεκδικήσεις και σε ποιο εύρος.

Διαδικασία για διακοπή μειώσεων στις συντάξεις

Ειδικά μισθολόγια

Στην τροπολογία που ψηφίστηκε την Πέμπτη (08/11) για την απόδοση των αναδρομικών στους ενστόλους και σε υπαλλήλους άλλων ειδικών μισθολογίων δίνονται αναδρομικά και σε συνταξιούχους των εν λόγω πέντε κατηγοριών ειδικών μισθολογίων, ακριβώς επειδή το ύψους της σύνταξής τους εξαρτάται από τους μισθούς των αντίστοιχων εν ενεργεία υπαλλήλων.
Πρόκειται δηλαδή για ομάδες συνταξιούχων των οποίων η σύνταξη επηρεάστηκε από τις μισθολογικές ρυθμίσεις του 2012.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», η εν λόγω διάταξη δεν σχετίζεται με το γενικότερο θέμα που έχει ανακύψει, καθώς αναφέρεται ειδικά στους συνταξιούχους που επηρεάστηκαν από τις μισθολογικές ρυθμίσεις του 2012, τις μειώσεις δηλαδή που επήλθαν τότε στους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων.
Οι μειώσεις των μισθών των εν ενεργεία υπαλλήλων είχαν αντανάκλαση και στις συντάξεις συναδέλφων τους που συνταξιοδοτήθηκαν. Οι διαφορές δίνονται στους συνταξιούχους μέχρι το χρονικό σημείο της υπαγωγής τους στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

2018 Αναδρομικά συντάξεων ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ,ΤΕΒΕ

Η έφεση που ασκήθηκε από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ είναι για να καθυστερήσουν την
εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης. Νομικοί λένε ότι η επιχειρηματολογία της εφέσεως
είναι ανίσχυρη διότι η απόφαση του Πρωτοδικείου και όλες όσες ακολουθήσουν
«πατούν» επάνω στην αντισυνταγματικότητα των περικοπών που έκρινε το ΣτΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ