Φορολογικός σχεδιασμός και έγκαιρη πληροφόρηση στην Διοίκηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως, Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης. Τηλέφωνο 210-9015539 Λογιστικό γραφείο - NEXUS management consultants - Φοροτεχνικοί Το Χριστουγεννιάτικο Επίδομα του Κοινωνικού Μερίσματος για το 2018

16 Νοεμβρίου 2018

Το Χριστουγεννιάτικο Επίδομα του Κοινωνικού Μερίσματος για το 2018



Nexus Management Consultants



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 
Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 15, 16:00

Τα κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα που θα μοιραστεί ως τα Χριστούγεννα

Το ποσό για το Κοινωνικό Μέρισμα, φέτος μοιάζει με δώρο Χριστουγέννων και κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ. Ποια κριτήρια χρησιμοποιούν φέτος;

 Όπως υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί σε 1.300.000 νοικοκυριά, ενώ θα είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. 

Πόση ακίνητη περιουσία ή καταθέσεις στην τράπεζα ή τι άλλο δεν δίνει κοινωνικό μέρισμα φέτος;









Διαβάστε εδώ πότε θα πληρωθεί 



Τα κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα



Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τα κριτήρια για να πάρει κανείς το Κοινωνικό Μέρισμα, είναι τόσο εισοδηματικά όσο και περιουσιακά, ενώ όπως φαίνεται κύριοι δικαιούχοι θα είναι νέοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα.



Το εισόδημα που πληρώνει μέρισμα κοινωνικό για το '18



Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ / έτος

Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη: 13.500 ευρώ/έτος

Για νοικοκυριό με 2 ενήλικους και 1 ανήλικο μέλος: 15.750/έτος

Για νοικοκυριά με 2 ενήλικα και 2 ανήλικα μέλη: 18.000 ευρώ/έτος

Για νοικοκυριά με με 2 ενήλικους και 3 ανήλικα μέλη: 20.250 ευρώ/έτος

Για νοικοκυριά με 2 ενήλικους και τέσσερα ανήλικα μέλη 22.500 ευρώ/έτος

Για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή με 2 ενήλικα και 6 ή περισσότερα ανήλικα μέλη: 27.000 ευρώ/έτος.



Τα όρια της ακίνητης περιουσίας και καταθέσεων που δίνουν μέρισμα



Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε αξία τα 120.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα μέλος, ενώ αυτό το όριο προσαυξάνεται κατά 15.000 για κάθε επιπλέον μέλος μέχρι το όριο των 180.000 ευρώ.




Κριτήριο θα αποτελέσει και το σύνολο των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλες τις τράπεζες Ελλάδας και εξωτερικού.




Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα οι δικαιούχοι είναι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση το 2017, εφόσον έχουν σχετική υποχρέωση.



Σκάφη και αυτοκίνητα μπλοκάρουν το μέρισμα



Όμως παρά την αύξηση του κοινωνικού μερίσματος, θα υπάρξουν και κάποιοι οι οποίοι αντίθετα με τις προηγούμενες φορές, φέτος θα χάσουν το δικαίωμα καταβολής του. Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν αυτοκίνητο πάνω από 1928 κ.ε και παλαιότητας έως 10 ετών, χάνουν το δικαίωμα για το κοινωνικό μέρισμα, ακόμα και αν πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για όσους έχουν στην κατοχή τους πισίνα ή σκάφος άνω των πέντε μέτρων, ή έχει δαπάνες για ιδιωτικό σχολείο ή υπηρετικό προσωπικό.



https://emea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις εδώ :

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ